Kolacja – Lekki krem z cukinii (300kcal)

Kolacja – Lekki krem z cukinii (300kcal)

Prezentujemy przepis na lekkostrawny krem z cukinii, w sam raz na październikowy wieczór!

Składniki:

  1. 1 cukinia (300g),
  2. 300ml wody,
  3. 50g cebuli,
  4. 8g oleju rzepakowego,
  5. 5g ziaren słonecznika,
  6. 2 kromki chleba żytniego (70g),
  7. kilka listków oregano i pietruszki,
  8. przyprawy.

Przygotowanie:
Chleb pokrój w kostkę i przygotuj w piekarniku grzanki (5-7 minut, 150o). Cukinię i cebulę dokładnie umyj i pokrój na małe kawałki. Wlej olej na patelnię i wrzuć warzywa. Następnie stopniowo dolewaj wody oraz duś warzywa przez 8-10 minut. Dodaj ulubione przyprawy. Następnie blenderuj całość, aż uzyska konsystencję jednolitego kremu. Przełóż krem do miseczki, posyp ziarnami i wsyp grzanki.

Składniki odżywcze:

węglowodany: 40g,
białka: 9,4g,
tłuszcze: 11g.

 

Energetyczność: 300 kcal.
Smacznego! :)

Krem z cukinii z grzankami, propozycja podania

Sprawdź też inne PRZEPISY.


Mixed salad with mushrooms and peppers on white wood table

Może zechcesz upichcić coś jeszcze:

Makaron penne w pomidorach i bazylii (400 kcal)

Bananowe naleśniki z mąki owsianej (480 kcal)

Kotleciki z tuńczyka (365 kcal)

Bananowe naleśniki z mąki owsianej (480 kcal)

Śniadanie – Owsianka z malinami (320 kcal)

Karolina Łowczak
Pasjonatka zdrowego i nieszablonowego gotowania.

Komentarze facebook

Dodano: 31.10.2016
Fit Menu, Fit Pulse, Przepisy, Widżet